Moottorisahaveistokset

Aitoa suomalaista käsityötä

Näyttävä, aitoa suomalaista käsityötä, luonnonläheinen, pitkäikäinen – siinä tärkeimpiä syitä moottorisahaveistosten suosioon.

Karkeapintaiset ja ronskit teokset syntyvät moottorisahalla nopeasti ja kustannustehokkaasti taltalla tehtyihin puuveistoksiin verrattuna.

Tekemiäni moottorisahaveistoksia voi hankkia itselleen tai lahjaksi. Ne sopivat koristeeksi puutarhaan, pihaan, terassille tai tienhaaraan.

Pyrin mahdollisimman aidonnäköiseen lopputulokseen

Veistoaiheeni saan lähimetsistä. Olen veistänyt karhuja, kettuja, susia, ilveksiä, ahmoja, jäniksiä, metsoja, pöllöjä, joutsenia, haukkoja ym. Pyrin mahdollisimman aidonnäköisiin lopputuloksiin niin ulkonäön kuin mittasuhteidenkin puolesta.

Tilaustöissä lähden toteuttamaan mahdollisimman tarkasti asiakkaan toiveita. Veistos voi kiivetä pylvästä ylös, kannatella pöytää tai olla vaikkapa lemmikin näköispatsas. Vain mielikuvitus ja käytettävissä oleva puu on rajana.

Yleisimpiä veistopuita, kuusta, mäntyä, ja haapaa, löytyy minulta kotoa. Veistän myös asiakkaan omista puista esimerkiksi pitkään kantoon.

Isompia veistoksia varten puita voidaan liittää toisiinsa. Työtä tehdessä pitää ottaa huomioon puun yksilölliset piirteet, pinnanmuodot ja luonnolliset halkeamat. Materiaali kannattaa hyödyntää veistokseen mahdollisimman hyvin.

Pintakäsittely antaa veistokselle paremman ulkonäön ja pidemmän iän. Kokonaan taivasalle tulevat veistokset suosittelen tervaamaan, ja kevyeen varjoon kuten terassille menevät voidaan käsitellä sävytetyllä terassiöljyllä. Lopuksi liimataan veistokselle silmät.  Ensimmäinen pintakäsittely sisältyy teoksen hintaan, mutta ajan mittaan sitä kannattaa itse huoltaa tervaamalla tai öljyämällä.

Paras paikka moottorisahaveistokselle on ulkona varjossa katoksen alla.

Miten minusta tuli veistäjä?

Innostuin puun veistämisestä 10-vuotiaana, kun sain synttärilahjaksi oman puukon. Kotipihan verstaassa on puu materiaalina tullut tutuksi monenlaisia puutöitä tehdessä. Käytännönläheinen rakennusala on ollut aikaisempi leipätyöni, ja moottorisahaakin olen tarvinnut vain rankametsässä ja rakennuksilla.

Eräänä päivänä vaimo tuli innostuneena näyttämään kuvaa kahdesta komeasta moottorisahalla veistetystä karhusta, jotka oli hankittu kylän uuden liikuntahallin koristeeksi.

”Noin hienoja veistoksia osaa tehdä vain todellinen taiteilija!”

Vaimo ei millään uskonut, että kyllä nyt minäkin siihen pystyn. Ei siinä sitten auttanut muu kuin lähteä ulos näyttämään. Veistäminen olikin niin mukavaa hommaa että sille tielle jäin.

Ota minuun yhteyttä